ФЕДОРІВСЬКА ЗШ І СТУПЕНЯ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 29 » Вшанування пам’яті Героїв Крут
14:35
Вшанування пам’яті Героїв Крут

Історія народу, як і життя людини, має героїчні, трагічні, щасливі і нещасливі сторінки. З давніх давен усьому людству відоме зображення «дерева життя» – гілочки, на якій ростуть три листочки. Перший листочок – символ минулого часу, другий – сучасного, а третій – майбутнього, що наводить на думку, про те, що все навколишнє – це наслідки минулих подій. А в тому, що народжується зараз, народжується майбутнє. Добре кажуть, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього!

І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається землі своїм минулим. Саме тому ми повинні знати історію. А історія наша полита  кров’ю і сльозами.

Однією з найстрашніших її сторінок є бій під Крутами. Подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Вшановуючи цю пам'ятну дату, учні школи провели урочисту лінійку, на якій вшанували пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання. На цю лінійку були запрошені батьки учнів та мешканці села Федорівка.

В шкільній бібліотеці була організована виставка і відбулася виховна година «Ідейна та духовна єдність різних поколінь захисників України». Вчитель української мови Сива О.Л. розповіла про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути і учні переглянули презентацію «29 січня – День пам’яті «Герої Крут». А вчитель початкових класів Євсюкова О.І. розповіла про події, які відбуваються зараз, про Героїв АТО, зазначивши, що створивши збройні сили для самоврятування нації, український народ, який за всю свою історію ніколи не прагнув загарбати чужу землю, використовував свою військову міць лише для захисту України, для визволення української землі від чужоземного панування. Учні школи декламували вірші, присвячені Героям.

А життя продовжується. І нехай День пам’яті героїв Крут несе світло майбутнім поколінням, слугує прикладом глибокої любові, жертовності та милосердя заради вільного нашого сьогодення, стане Днем слави української молоді.

         Пам’ять про подвиг Героїв Крут та Героїв АТО буде вічною і святою. 

 

Виставка в бібліотеці

Урочиста лінійка

Виховна година «Ідейна та духовна єдність різних поколінь

захисників України»

Переглядів: 611 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites