ФЕДОРІВСЬКА ЗШ І СТУПЕНЯ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 22 » День толерантності
12:36
День толерантності

Звіт про підсумки проведення акції «16 листопада – День толерантності» по Федорівській ЗШ І-ІІ ступенів

В рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 11 по 18 листопада 2015 року в Федорівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів була проведена акція «16 листопада – День толерантності» під гаслом «Толерантність врятує світ».

 

В рамках акції в школі пройшла виставка малюнків «Толерантність – гармонія у різноманітності», в якій прийняли участь всі учні школи; година спілкування «В ім’я загального добра», бесіда «Учимось домовлятися», усний журнал «Правила ввічливості» для учнів 2-4 класів; година-роздум «Роль і місце конфлікту в формуванні толерантності» та конкурс «Я можу бути ввічливим» для учнів 6-9 класів. Всі заходи були спрямовані на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими.

 

 

Зрозуміти що таке толерантність учням допомогли психологічний тренінг «Я розумію себе, я приймаю інших» та ігри-тренінги «Толерантна особистість», які підготував та провів практичний психолог школи. Тлумачення поняття «толерантність», формування за допомогою малювання квітки толерантності, екскурси в історію таігра забезпечили реалізацію головної мети – пам’ятати, що толерантна людина творить майбутнє життя. Вона з глибокою пошаною ставиться до традицій свого народу, до творів культури попередніх поколінь. Толерантна людина ніколи не зруйнує пам’ятник, не спалить книжку, не знищить картину. Навпаки, вона захистить – вірою, силою, розумом – минуле. Сучасне й майбутнє

 

Для учнів була проведена вправа «Долоньки». Дітям роздали кольоровий папір, вони обвели свої долоні, на кожному пальчику написали слова, які підходять коли чується слово «толерантність», вирізали обмальовані долоні та з'єднали їх між собою – зробити композицію, що символізує дружбу між людьми всього світу. Вийшло чудово! Дуже цікаво пройшло свято «Толерантність врятує світ», на якому діти познайомилися з розумінням толерантності в різних культурах, розгадували загадки і прислів'я різних народів і відповідали на питання: - Як ставитися до різних народів?

 

Учні 9 класу із задоволенням взяли участь в конкурсі рефератів «Толерантність – крок до свободи», в якому показали свої знання про толерантність, розкрили його сутність. Переможцем стала Сосніцька Аміна, яка довела, що всі ми різні зовні, але нас об'єднує те, що всі ми всередині однакові − толерантні: здатні допомагати, розуміти, вміти домовлятися, поважати народи, любити, радіти, робити добро, і разом нам веселіше. А на завершення акції, щоб відчути себе єдиним цілим, учні різних класів прийняли участь в грі «Техаські обійми».

Переглядів: 518 | Додав: Алла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites